Tuesday, July 17, 2012

Not my choice, but Allah choice






Assalamualaikum. Apa khabar sayang-sayangku sekalian? ^^,
Sekarang budak matrik,asasi n stpm dh keluar result surat tawaran. Ramai kawan-kawan tanya aku.

'kau dapat kos apa wey?'

'asal kau xtahu lg keputusan?bukan semalam ke result upu keluar?

'sambung kat u mana?'

Meh sini meh. Meh aku nak cerita. Sebelum masuk UPM, aku dah tahu yg aku tetap akan sambung degree kat sini. Dan kitorang xboleh isi upu. TAK BOLEH. sebab kitorang xda dalam list upu tu. Tp xpe, at least dh bersyukur sbb dah tahu dapat tempat. Alhamdulillah

14 Julai 2012, result untuk budak asasi UPM dah keluar. cuma lewat sehari dari upu. Pagi tu ramai betol yg mesej, col tanya dah check ke belum. Pukul 11, bukak laptop and here it goes:

Alhamdulillah. Major Kimia. Even it wasn't my choice, but it is Allah choice :)



Alhamdulillah, even it wasn't my choice, but I do believe that Allah knows what is the best for His ummah because He is the best planner ^^,



Even tak dapat apa yang aku inginkan, tapi aku redha. Mama pun ada cakap, aku jer yang tak nampak aku boleh bawak subjek Kimia. Insyaallah boleh, tapi kena usaha lebih laa. kan? :)

Daftar 2 September 2012, 15 Shawal. Guess what? Aku dapat kolej budak PALAPES. Camne laa orentasi nanti @.@

*there are so many things to do >.< *

4 comments:

nadia said...

tahniah.
gud luck..InyaAllah apa yg diberiNya itu yang terbaik utk diri kita. :)

cikbiskuthangus said...

tq Nadia. awak pn, gudluck dlm life awak ^^,
put Allah first and you will never be the last:)

Fendy said...

tahniah...good luck..

cikbiskuthangus said...

tq fendy :)