Friday, July 15, 2011

kalau kawan bertahun-tahun,mereka tetap syg kita mcm kita syg mereka ke?

Salam sejahtera semua:)
dah lama aku tak update blog..sangat tak ada masa nak bukak laptop.nak online pom just guna fon.kat kolej aku nih,wifi dia ada limit..52 jam seminggu.malas nak cakap panjang-panjang pasal wifi nih

so, bagi korang, bila kita kawan rapat dengan sesorang, means bestfriend laa adakah dia akan ingat and cari kita bila dia susah? pernah tak korang ada kawan yang macam nih? ok, aku bagi satu situasi kat korang.

Si A kawan dengan Si B dah 7 tahun.. dorang tu memang kawan baik laa. Lepas jer si A tu pindah kat negeri lain, dia jumpa kawan lain, Si C. Lepas tu  mereka jadi rapat sampai kadang-kadang si B rasa kehilangan. 

kalau korang jadi si B, wajar tak kalau kita rasa cemburu kat bestfriend kita tu? rasa macam dah renggang kan? tengok mereka suka duka sama-sama. terasa jugak walaupun sikit kan?

truthly, aku sayang gila kat kawan-kawan aku. mereka laa tempat aku lepas suka duka aku. sedih bila tak der mereka. lagi sedih bila ada yang lagi memahami dia berbanding kita yang xsempurna nih. bila jadi macam ni, aku try tak nak buad kawan-kawan aku macam tu. mintak-mintak aku xjadi macam tu. 

patut ke aku cemburu?


2 comments:

Anonymous said...

peh macam sial je lu ni.baik mampos lagi bagus.

bIskUt hAnGus said...

huh? blog aku, suka aty aku la nak taip apa pom.kau sibuk pesal?aku ad ganggu life kau ke?