Sunday, October 2, 2011

hujung minggu yg menyedihkan




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua! :D Mesti korang pelik kan? Yela sebab entry tajuk macam sedih, tapi bagi salam bukan main ceria. HAHA. Ye, aku memang tengah sedih. Lately, banyak benda yang berlaku. Semalan, saya sakit hati plus plus sedih awak taw x? Sobsob.. Meh rapat-rapat, eden nak cerita nih

last week, 24 September, dia text aku and he said that he has found his new partner. Ok, aku tak kisah kalau kau dah ada orang baru. Seriously aku tak menyesal hilang orang macam kau. Tapi aku admit laa, aku sedih. Rasa sayang tu walaupun dah pudar, tapi tipu laa kalau dah langsung tak der rasa tu. 3 tahun setengah. Sapa tak terasa kan? :( Terasa jugak walaupun sikit. Sikit je ok, tak banyak pom.

Kenapa putus? Ada masalah private. Tak payahlaa aku nak cerita kenapa. Sorry guys. Yang aku agak sedih+bengang, perempuan tu KAWAN aku sendiri! Oh, yeah! Aku tak akan mention nama dia, so korang jangan laa fikir or agak sapa-sapa. Susah nanti, sebab aku jugak yang kena. Sedih woo..sobsob >.<


Patutlaa aku dah boleh agak sikit-sikit sebab seminggu dua nih perempuan a.k.a KAWAN aku tu mesej kat aku.. Yela, after a year tak mesej, tiba-tiba tak der angin ada mesej dari dia. kalau tak ada angin, tak kan laa pokok bergoyang. Cewah..Kalau korang laa, Tak rasa pelik ke? Memang laa rasa pelik tapi aku tak sangka laa akan jadi macam ni. Kalau korang baca entry aku yang lepas, sebenarnya benda tu banyak yang buad aku nak marah sangat.

Memang aku tak menyesal putus dengan dia, tapi KENAPA dia perlu bgtaw aku semua nih! Tak suka betul laa. :'(



'Salam awak. saya ada benda nak bg taw kat awak. Maybe benda yang saya nak bgtaw nih akan buad awak marah atau sedih. Tapi saya harap awak redha bila saya nak bagitaw nih. Sebenarnya, S***** girlfriend saya. Saya taw awak mesti tak sangka kan? Dia takut nak bgtaw kat awak, jadi biar saya yang bgtaw kat awak. Saya tak nak simpan rahsia ni dah. Saya harap awak boleh lupa laa pekara lepas antara kita. Doakan hubungan kitorang berkekalan ye. '


Kalau korang ada kat tempat aku and terima mesej macam tu? Aku terkesima. sedih laa jugak, Tapi aku tak nak bazirkan air mata untuk lelaki macam dia. Tak perlu laa aku mention sejarah aku dengan dia, sebab tak penting. Benda dah lepas, buad pe nak ungkit lagi. Yang aku bengang kenapa perlu bagi taw kat aku sedangkan aku dah happy dengan kehidupan aku sekarang.

Dear my EVIL EXboyfriend,


I wish you will happy with your new partner. Dont you ever dare do the same to her as i already felt. She is closer to you maybe? Oh, i already forgot. She was your junior in high school right? No wonder laa. Jangan nak tinggi kan suara tu sangat. And tolang ingat hati perempuan ni lembut, bukan keras macam hati lelaki nih. And saya tak menyesal tinggalkan awak. Awak banyak berubah sejak masuk M***, yelaa tempat untuk budak-budak hebad macam awak. As time passes, people change. Kan awak? To be friend, susah bagi saya sebab ego awak tinggi sangat. Jaga hati partner awak. And please be more loyal to S****. She is nice girl and beautiful.

Dear my exboyfriend's girlfriend,

Kenapa perlu tipu saya? Sedangkan awak tahu saya dengan dia. Kenapa perlu berebut dengan saya? Saya dah tak menyesal lepas dia. Hope he will change his attitude after he meets you. Jaga hati dia. Kalau dia marah, awak kena jadi air. Dia kan baran sikit. Ok, bukan sikit tapi agak banyak. Hope apa yang jadi kat saya tak kena kat awak. Mana tahu hukum KARMA  terkena pada dia. Selamat maju jaya. :)


Aku happy dengan life aku sekarang. 3tahun 6 bulan yang membazirkan. Tak apa, pengajaran mengajar kita erti kehidupan. :') Hope korang yang sedang bercinta di luar sana, jaga hati pasangan anda dan jangan berlaku CURANG  kepada mereka.



NO MEN, NO CRY,
NO MONEY I CRY

^^,

4 comments:

Nisa Rudzi said...

Lekk chah. Memang mcm sial kena ngan kawan sndiri nii kann. Tapi setiap pbuatan ada balasannya. Sooo enjoy your life. Sabar echah sayanggg. sy syg ketua pertnaian saya! Ahaha <3

bIskUt hAnGus said...

Haha..mmg ah nisa..bengang glerr >.< klau dia xgtaw,ak tak kisah pom..tp ayt dia tuh,adehh..sedih nyerr :') smpi hti kn prmpuan tu?tp xpe,ak dh gmbra dgn life ak skrg..sbb ad bnyk Flowers in the Garden yg ceria2...nisa, xyah nk mention sgt laa ktua agro tu.haha :Ph pom..tp ayt dia tuh,adehh..sedih nyerr :') smpi hti kn prmpuan tu?tp xpe,ak dh gmbra dgn life ak skrg..sbb ad bnyk Flowers in the Garden yg ceria2...nisa, xyah nk mention sgt laa ktua agro tu.haha :P

penmerah said...

sbr ehhhh. mungkin kamu akan dpt yg jauh berganda lg baik. n akak rs baik kita merana sekrg dr dibiarkan lame2 ... sbr ye dik!

bIskUt hAnGus said...

akak penmerah..sy sokong kat2 akak tu..n sy xmenyesal hlg lelaki mcm tu..klau tgh bcinta pn dia dh buad hal,lg laa kn bila dh kawin nti kn?tanx for the words akak<3