Wednesday, April 13, 2011

minum petang bersama yang tersayang

Assalamualaikum and selamat petang sumer!
biasanya petang2 nih korang buad apa?
tidor?
kalau aku kat asrama dulu petang2 nih tidurr laa kerja nye..hehe

Tapi sebelum tu laa,aku nih jarang update blog.
KENAPA??
Sebab banyak kerja nak kena buad. Sempat online facebook and blogwalking jer.
Berbalik kepada tajuk kita petang nih ye anak2

Minggu lepas aku and yang tersayangs pergi minum petang..
Lama dah xgelak macam tuh. Best sgt luangkan masa petang tuh sama2.
Kitorang pi minum petang kat Pok Wan Kopitiam.
Sapa2 yang tinggal kat area Gong Badak taw laa. Kopitiam nih start buka dari pukul 5 petang sampai malam.
Nak datang pagi pun xpe, tapi korang duk jelaa tercegat depan kopitiam tuh dan tengok signboard ye.

Kitorang tak plan pom nak keluar hari tuh sampai laa dapat col dari Cik Jiha sygg. Sampai tak sempat pakai tudung! 
Dalam 10min lepas col tuh, tercegatlaa Swift putih depan rumah. Aku pun nak bukak laa pintu tempat duduk belakang tapi waa kena marah woo!
Cik Jiha suruh aku drive sebab dia malas.haha.. Aku tak kisah pun sebab dah pernah bawak kereta dia. tak laa kekok. Btw, Jiha laa yang ajar aku drive kereta auto.Malu tol sebab xreti drive kereta auto..hoho

Lepas ambil Cik Ela kat umah, pecut isi minyak kereta and pi terus Kopitiam.

nih laa tempat kitorang makan.
*sila abaikan gambar budak di atas

So, datang laa abg nih bawak menu. Nak pilih air pun ambil masa. Sebab cik Jiha punyer karenah.hha. Kitorang pun layan jerr.:P
Cik Ada dengan machonya tanpa melihat menu meng'order' roti tempayan.
Ada cakap sedap, so aku nak try.
Cik Jiha lop order kuey teow apa kebenda ntah nama nye.aku dah tak ingat lorr.

Bukan nih jerr, Jiha siap order satu lagi sebab bila makanan dia dah abes, makanan kitorang baru sampai.haha. Dia nih makan banyak pun tak besar macam saya.hoho


Garlic bread and mushroom soup *kalau tak silap laa


Ela dengan muka excited dengar Jiha berceloteh. Concentrate abes!


Dia nih kan suka kebeno jelir lidah


My roti tempayan


dengan kari ayam. Sumpah sedap gilerr!


Sudah menternak, kita bergambar lagi

Lepas makan tuh Jiha drive and hantar kitorang balik. oh, masa nak parking kat kopitiam tuh, aku memang tak reti nak masuk parking! Malu+sebal muka nih =.='


nih laa pemandu yang cukup berhemah..hehe


penumpang yang kegembiraan sebab kenyang.haha

Seronok bila keluar dengan kawan2

Teringat memori masa minum petang kat dewan makan sambil gelak,bising satu dewan makan

Sudahkah anda minum petang?

Kalau belum jom minum di Kopitiam Pok Wan!

p/s: aku agak keliru. Kopitiam Pok Wan ke orr Pok Wan Kopitiam sebenarnya??

4 comments:

Syarafina Sabri said...

lapor weh . rindu kamu semua .

bIskUt hAnGus said...

saya lapo gop..wdu gop kamoo fina..sy dlu rjin jer tdow lam dorm awk..hehe

Syarafina Sabri said...

huhu .. tu la, dh lme x g dorm tu

bIskUt hAnGus said...

fina jauh nun di sna:P